Når hverdagen heler

 

Alle har brug for et netværk. Ikke mindst mennesker, der lever med en psykisk sygdom. For dem er et netværk ikke nogen selvfølge - tværtimod. 

Psykisk sygdom kan svække menneskers evne til at holde fast i kontakten til familie og venner og til at knytte nye kontakter. Derfor oplever mange med årene, at deres sociale netværk skrumper ind - mange mister helt kontakten. 

Hyggesnak over en kop kaffe, et godt grin eller en at dele sine interesser med. Helt almindeligt socialt samvær kan gøre en verden til forskel. Det er bl.a. med til at øge livskvaliteten for menneker, der lever med psykisk sygdom.   

 

Netop derfor

NetOp er en frivillig og politisk uafhængig forening, der hjælper voksne med en sindslidelse med at knytte nye kontakter. Vi arbejder på at styrke sindslidendes netværk og at bryde ensomhed og isolation.   

Vores mål er at hjælpe socialt isolerede mennesker med at knytte kontakter og skabe netværk. Det ved vi nemlig har en positiv effekt. Især kontakt til raske menensker, som ikke er en del af behandlerverdnen, har vist sig at gøre en forskel.

Derfor bruger vi en del af vores tid og kræfter på at få kontakt til raske medborgere, men vi formidlerogså kontakt mellem mennesker med sindslidelse indbyrdes.